Четвер, 16.05.2024, 22:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Червень » 30 » Відбулась обласна дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра "Сокіл" ("Джура")
14:38
Відбулась обласна дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра "Сокіл" ("Джура")

КОЗАЦЬКИМИ СТЕЖКАМИ ДО ПЕРЕМОГ

З 08 по 10 червня 2011 р. в урочищі Бліх смт. Залізці Зборівського району проведено обласну військово-спортивну патріотичну гру «Джура» для учнів 5-8 класів та гру «Сокіл» для десятикласників. Гра є формою позаурочної та позашкільної, оборонно-масової роботи, початкової військової та фізичної підготовки, ідейно-політичного, морально-психологічного та національно-духовного виховання учнівської молоді.

Мета і завдання гри виховання у юнаків та дівчат глибоких національно-патріотичних переконань, підготовка молоді до військової служби та захисту Батьківщини, формування у молоді мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості, ініціативності, виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної України на засадах козацького світогляду та здорового способу життя.

У грі «Джура» взяло участь 18 роїв (144 учні) та у грі «Сокіл» 19 роїв (190 учнів).

Десятикласники змагались на туристській смузі перешкод, у стрільбі з пневматичної гвинтівки, розбиранні та складанні автомата, проявили вміння надавати першу медичну допомогу в конкурсі «Рятівник», а навики стройової підготовки — в конкурсі «Впоряд». На місцевості було проведено гру-квест «Пластун» та теренову гру. В конкурсну програму входили гра «Відун», ватра «Слава героям» та конкурс таборування.

Молодші учасники гри взяли участь у спортивних змаганнях зі швидкісного бігу та згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Знання історії українських військових формувань знадобилось учасникам конкурсу «Відун», а топознаків конкурсу топографічної підготовки. Мужність, сміливість і відвагу проявили учасники смуги перешкод, метання м'ячика в ціль, стрільби та змагань з стройової підготовки.

Перемогу у грі «Сокіл» здобули десятикласники Матвіївського НВК Шумського району (керівники Гачкевич Марія Василівна, Барва Олександр Володимирович), другими були учні Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов (керівники Брайко Наталя Степанівна, Бенцал Любомир Васильович), третє місце посіли учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 міста Зборова (керівники Гармідер Володимир Леонідович, Росіцька Ірина Василівна).

У грі «Джура» перемогли учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 міста Зборова (керівники Наконечний Михайло Леонідович, Росіцький Роман Петрович), на другому місці команда Бучацького районного центру дитячої та юнацької творчості «Сузір'я» (керівники Михайлецький Михайло Йосипович, Тронт Василь Володимирович), третє місце здобула команда Борщівського району (керівники Журецький Василь Петрович, Юзепчук Інесса Василівна).

Організаційно-методичне забезпечення гри було покладено на Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, головний суддя змагань директор Гудима Роман Романович. У суддівстві брали участь працівники Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (директор Буган Юрій Васильович), Тернопільського обласного управління з фізичного виховання та спорту (начальник Бірюков Олександр Володимирович), Тернопільської школи допризивної підготовки (директор Марченко Сергій Васильович).

Переглядів: 750 | Додав: posejdon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]